ELCONSELL

IMAGEN

Tornem a gaudir!

Els Consells Esportius reprenen la seva activitat en forma d’entrenaments i extraescolars

Després de mesos d’aturada esportiva, finalment, els Consells Esportius de Catalunya reprenen la seva activitat arran de l’aprovació de les noves mesures. Ara, tal com reivindicaven els consells, el Govern permetrà que els infants i joves amb llicència dels consells esportius puguin tornar a accedir a l’activitat esportiva.

De moment, els infants i joves podran tornar en forma d’entrenaments, ja que la participació en les competicions organitzades pels consells esportius no es reprendran, pel fet de tractar-se de competicions d’àmbit nacional i no estatal.

“Poder reprendre els entrenaments és un primer pas per arribar a la normalitat esportiva al país”, ha assegurat Domingo, que ha afegit que “aquesta temporada no hem de pensar en competicions, sinó en poder garantir una pràctica esportiva per a tots els esportistes dels consells esportius”.

Tot i celebrar les mesures, els consells esportius lamenten que aquestes arriben tard. En les darreres setmanes, els consells s’han sentit discriminats i demanen que d’ara endavant es mantingui l’equitat entre els dos models esportius.



IMAGEN

Mesures al sector esportiu

El món de l’esport recupera poc a poc la normalitat

Des del passat dilluns 22 de febrer es modifiquen es modifiquen les mesures per a la contenció en relació al sector esportiu. S’equipara l’activitat esportiva federada a l’activitat esportiva escolar emparada per la llicència esportiva atorgada pels consells esportius, cosa que els permet fer entrenaments en les mateixes condicions (tant en equipaments esportius tancats com a l’aire lliure.

També es permeten les activitats extraescolars i d’esport escolar, organitzades dins o fora d’un centre educatiu i dirigides a infants escolaritzats amb un màxim de sis alumnes mantenint els grups estables o part d’aquests. 

D’altra banda, es mantenen també les mateixes restriccions vigents actualment de limitació de mobilitat comarcal aplicada a la pràctica esportiva, l’accés a les instal·lacions esportives, els aforaments i les condicions d’ús dels equipaments esportius oberts i tancats. A més, des d'aquest dilluns 8 de març es reprenen les competicions esportives federades per majors de 16 anys.



IMAGEN

Com fer esport de manera segura?

Una guia de recomanacions per a la gestió de l’esport extraescolar

Fer esport es sa i necessari però sempre garantint totes les mesures de seguretat. Des de la Diputació de Barcelona s’ha posat a disposició d’entitats i clubs esportius una ràpida guia de  recomanacions per a la gestió de l’esport extraescolar en el context de la COVID-19. Una proposta que recull un conjunt de mesures preventives per garantir la salut dels infants i joves durant la pràctica esportiva.

Consulta la guia completa


La finalitat del document és “aglutinar les principals mesures preventives a tenir en compte en el desenvolupament de les activitats esportives extraescolars, tenint en compte com estructurar la tornada a l’activitat reduint el risc de contagi i transmissió del virus SARS-CoV2 i, en cas que aquest es produeixi, facilitant-ne el rastreig i la traçabilitat”.

Es tracta d’un material adreçat a les entitats organitzadores d’activitats esportives extraescolars per a infants, adolescents i joves que reben el suport dels ajuntaments i es desenvolupen en instal·lacions escolars o en equipaments esportius municipals.



El CEBNord, present a la Fira de l'Ensenyament de Badalona

La 9a Fira de l'ensenyament de Badalona es portarà a terme en format virtual


La Fira de l’ Ensenyament, que s’organitza des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i el Departament de Joventut amb la col·laboració de la Diputació de Badalona, obrirà les seves portes en format virtual des del 15 de març fins al 21 de març de 2021.

Es tracta d'un esdeveniment on els centres educatius mostren públicament els estudis post-obligatoris que es realitzen a la nostra ciutat i altres ciutats de l’entorn.

Alumnes,  professorat i famílies que volen conèixer l’oferta formativa i les avantatges d’estudiar formació professional, batxillerat, estudis universitaris, PFI, adults i un grapat d’ estudis complementaris visiten una fira on aquest any el CEBNord estarà present donant a conèixer la seva vessant formativa amb l'oferta dels cursos d'Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE).

Més de 50 alumnes ja estàn inscrits a la CEBNord Academy on poden aconseguir una certificació oficial amb la que tramitar la seva inscripció al ROPEC.



IMAGEN

Somriures i multiesport a l'Escola Tanit

Els tècnics esportius del CEBNord dinamitzen l’activitat extraescolar

L'Escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet ja gaudeix de l’esport i l’activitat física entre els seus petits esportistes a través del pla de dinamització a les escoles.

L'escola de Santa Coloma de Gramenet, gràcies al Pla Català de l'Esport, ha posat en marxa una activitat extraescolar de multiesport entre els seus alumnes de tercer i quart de primària a respectant les mesures i restriccions actuals.

L'objectiu es garantir l'oportunitat de practicar activitat física entre els seus alumnes més enllà i fer un treball d’educació en valors a través de l’esport.

Per portar a terme l’activitat extraescolar, el Consell Esportiu del Barcelonès Nord és l'encarregat de la coordinació dels monitors esportius encarregat de desenvolupar unes sessions on els infants ja gaudeixen de valent amb la pràctica esportiva.

 



IMAGEN

La força del bàsquet torna a l'Escola Joan Coret

El CEBNord, present a l’escola badalonina dirigint l’activitat

L’Escola Joan Coret ha tornat a omplir la seva pista de bàsquet d’energia i il·lusió. L'equiparació de l’activitat esportiva federada a l’activitat esportiva escolar emparada per la llicència esportiva atorgada pels consells esportius ha fet possible iniciar l’activitat esportiva extraescolar.

El CEBNord, a través del pla de dinamització a les escoles, dirigeix amb un dels seus tècnics especialitzats una activitat en la que col·labora amb el Bàsquet Neus. Els alumnes de l’Escola Joan Coret van tornar als entrenaments després d’una aturada de tres mesos on no han pogut gaudir del seu esport preferit.

El grup de nois i noies amb edats compreses entre els 8 i 11 anys tornen a somriure i a divertir-se a través de la pràctica esportiva sana, segura i necessària.



IMAGEN

Èxit total de la cronoescalada a la Torre Bravo

David González i Natalia González van ser els més ràpids en cada categoria

La Lliga Virtual de Running CEBNord va posar punt i final a la seva cinquena prova del circuit. La cronoescalada a la Torre Bravo va ser el repte perfecte per posar a prova la resistència dels participants durant una setmana on havien de conquerir un dels punts emblemàtics de la Serralada de Marina aconseguint completar el recorregut en el menor temps possible. El parc de La Bastida serà el punt de sortida i arribada en un recorregut que ha inundat de runners aquest emblemàtic emplaçament de la nostra comarca.

En categoria masculina, David González va ser el més ràpid amb un temps de 41:24 seguit de Ruben García (43:51) i Jordi Bonilla (44:43). Per la seva banda, Natalia González va registrar el millor temps en categoria femenina (49:12) per davant de Sonia Castellà (51:26) i Blanca Barquet (52:30).

Tots els participants inscrits van tenir com a obsequi uns maniguets, en cas de ser socis del club Running Vigia, o, en el cas dels no socis, van rebre una tovallola esportiva.



IMAGEN

Preparats per viure l’aventura del Camí dels Ibers

Sisena prova de la Lliga de Running Virtual CEBNord

Ja està aquí la sisena prova de la Lliga de Running CEBNord! En aquesta ocasió fem una mirada al passat per recuperar el Camí dels Ibers. En aquest nou repte haureu de completar els sis punts assenyalats durant la setmana del 20 al 27 de març. Afanya’t per completar la teva inscripció i viu tota l’adrenalina del trail running!

El recorregut és totalment lliure amb l'únic requisit d'iniciar i finalitzar el vostre camí al pont de la B20 després d'haver passat pel Monestir de Sant Jeroni de la Murtra que haurà de ser l'últim punt del vostre trajecte. Recordem que no es podrà passar per cap tram d’asfalt - només per el tram del mirador de la Vallensana - o 15 metres màxim si necessitem passar d’una pista a una altra.

Tots els participants inscrits tindran com a obsequi una samarreta, en cas de ser socis del club Running Vigia, o, en el cas dels no socis, rebran un buff. Recorda descarregar-te el programa STRAVA i enviar el teu temps i track a ligavigia@gmail.com per validar el teu crono!



IMAGEN

Primers passos a la Lliga de Bàsquet Lleure

Els equips poden iniciar els seus entrenaments al Poliesportiu de Montigalà

Des d'aquest dilluns 22 de febrer i arran de l'equiparació de l’activitat esportiva federada a l’activitat esportiva escolar emparada per la llicència esportiva atorgada pels consells esportius, els equips de la Lliga de Bàsquet Lleure ja poden iniciar els seus entrenaments després de pràcticament un any d'aturada. Tots aquells equips que disposen de reserves de pista per entrenaments intersetmanals a instal·lacions municipals ja poden realitzar les gestions pertinents per fer ús de les seves franges horàries i començar-se a preparar per la temporada. En cas d'iniciar els entrenaments és imprescindible que tots els equips revisin quins jugadors tenen inscrits i mutualitzats per poder cobrir qualsevol lesió derivada de la pràctica esportiva. En cas de tenir baixes o altes, els responsables d'equip hauran de comunicar-ho degudament al correu cebnord@cebnord.com

Des del CEBNord recordem que es mantenen les mesures per l’accés a les instal·lacions esportives, els aforaments i les condicions d’ús dels equipaments, així com la represa de les competicions, que resta limitada a les competicions catalanes que donen accés a categories estatals. Així doncs, pel que fa a l'inici de la lliga de Bàsquet, seguim treballant per poder posar en marxa la Lliga de Bàsquet amb les màximes garanties sanitàries de seguretat tan bon punt les autoritats competents ho permetin.







© Consell Esportiu Barcelonès Nord 2024

Avís Legal   Polítiques de privacitat   Polítiques de privacitat Xarxes Socials