ELCONSELL

IMAGEN

Celebrada l’Assemblea General Ordinària

Representants de les entitats i els ajuntaments es van reunir telemàticament

Aquest passat dijous 28 de gener de 2021 es va celebrar l’Assemblea General Extraordinària del Consell Esportiu del Barcelonès Nord telemàticament degut a la situació excepcional provocada arran del coronavirus. A l’acte van assitir responsables de les diferents entitats i els representants polítics dels Ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Daniel Salgado, vicepresident del Consell Esportiu del Barcelonès Nord i regidor d’esports de Santa Coloma de Gramenet i Carlos Sala, secretari tècnic del Consell Esportiu del Barcelonès Nord van dirigir una reunió a la que van assistir regidors d’esports de les ciutats de la comarca com Hugo Ferrer, regidor d’esports de Sant Adrià de Besòs i també es va comptar amb la presència de Juan Fernández, 1er tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona i Petri Jiménez, 6ª tinent d’alcalde del’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

A l’Assemblea es van aprovar les propostes de modificació de la Junta Directiva, es va aprovar el pressupost de la temporada 2019/2020, així com el de la present temporada i també es va fer repàs de la memòria d’activitats de l´últim any, així com la presentació de les activitats i novetats previstes durant aquesta campanya. Durant l’acte, els presents van poder exposar els seus suggeriments, precs i preguntes per tal de seguir millorant l’activitat d’un Consell Esportiu del Barcelonès Nord que seguirà treballant per la promoció de l’esport escolar a la nostra comarca.




IMAGEN

2.440 gràcies per contribuir a ‘La Lucha de Abril’!

La Nadalenca 2020 va aconseguir 2.440€ per contribuir a la causa solidària

El passat dijous 14 de gener es va fer entrega de la recaudació solidària de La Nadalenca’20 organitzada pel club Running Vigia juntament amb el Consell Esportiu del Barcelonès Nord. En l’edició d’enguany es van aconseguir 2.440€ per ajudar en ‘La Lucha de Abril’, una associació que intenta ajudar a l’Abril, una nena de 4 anys que sofreix aquesta malaltia rara anomenada Paraparèsia Espàstica del Tipus 52 (SPG52). Només hi han 30 nens a tot el món amb aquesta malaltia neuromuscular degenerativa que afecta físicament i cognitivament

Un cop més ha quedat clar que esport i solidaritat són un binomi inseparable! En l’acte d’entrega, a més dels representants del club de running colomenc i de l’associació ha estat present el secretari tècnic del Consell Esportiu del Barcelonès Nord, Carlos Sala, juntament amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; i el regidor d’esports colomenc, Dani Salgado.



IMAGEN

La campanya ‘Esport Segur’ continua la lluita

Els Consells Esportius de Catalunya segueixen defensant que fer esport és segur, sa i necessari

Sota el lema ‘Esport segur’, els Consells Esportius de Catalunya van llançar una campanya amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física. Els consells esportius són els que garanteixen el model d’esport en edat escolar que permet l’accés a la pràctica esportiva de milers d’infants, joves i adolescents; i d’esport popular, que permet la continuïtat esportiva d’aquells adults que no són federats, consideren aquestes noves mesures incoherents i discriminatòries.

El PROCICAT s’oblida dels esportistes dels consells esportius i això genera un greuge irreparable que menysté sistemàticament el model esportiu en edat escolar. A més, genera situacions incoherents i injustes per als esportistes que veuen com els seus companys federats sí que poden entrenar i ells no, tot i estar subjectes als mateixos condicionats per la Covid-19. Per aquest motiu, des del Consell Esportiu del Barcelonès Nord seguim reivindicant la importància de tornar a l'activitat.



IMAGEN

La Lliga Virtual de Running CEBNord et posa a prova amb una cronoescalada!

Arriba la cinquena prova de la Lliga de Running CEBNord amb un desafiant repte!

La cronoescalada a la mítica Torre Vigia posarà a prova la resistència de tots els participants per arribar a aquest emblemàtic emplaçament de la Serralada de Marina en la cinquena prova del circuit de running CEBNord. El parc de La Bastida serà el punt de sortida i arribada en un recorregut on es bonificarà la velocitat en coronar la Torre Vigia i tornar a l'inici del recorregut. Des de el Parc de La Bastida de Santa Coloma, concretament des de la cadena que hi ha al començament de la pista de Sant Jeroni de la Murtra, es tracta d’enfilar la pista fins a la Torre Vigía de Badalona (Torre Bravo), i tornar cap al punt inicial. No es pot deixar la pista en cap cas (excepte per creuar la BV-5011, Crta. De Montcada) sense estar permès anar per cap corriol per ample que sigui.

Tots els participants inscrits tindràn com a obsequi uns maniguets, en cas de ser socis del club Running Vigia, o, en el cas dels no socis, rebràn una tovallola esportiva. L'entrega d'obsequis serà el 28 de Febrer de 17h a 20h  a la Plaça del Barri Llatí (Carrer del Perú, 45, Santa Coloma de Gramenet).



IMAGEN

La Ruta de les 5 Fonts inunda la Serralada de Marina!

Èxit de participació a la quarta prova de la Lliga Virtual de Running CEBNord

La Lliga Virtual de Running CEBNord va viure durant la última setmana de gener la celebració de la quarta prova del circut amb una cursa d'orientació que presentava un recorregut íntegre pel Parc de la Serralada de Marina. 

El repte d'aquesta nova edició va consistir en aconseguir passar per les 5 fonts el més ràpid possible. El recorregut era pràcticament lliure en la seva totalitat amb l'únic requisit d'haver passat per aquests cinc punts emblemàtics.

 

David González i Natàlia González van ser el més ràpids en categoria masculina i femenina entre més de 200 participants


Més de 200 participants van tornar a inundar la Serralada de Marina en busca del seu millor temps gaudint de l'esport en plena natura. La competició segueix sumant nous adeptes i la classificació és cada cop més igualada!. Com en cada parada del circuit, tots els participants van rebre un obsequi amb la seva participació gràcies al Club Running Vigia.



IMAGEN

Adaptar-se per continuar gaudint

Algunes de les entitats de la comarca continuen la seva activitat esportiva dins les restriccions actuals

Tot i les restriccions, moltes entitats del Barcelonès Nord segueixen treballant per mantenir actius al seus joves esportistes des de casa o en instal·lacions a l'aire lliure respectant la normativa actual. Aquest és el cas del Club Ritmica Montigalà i les seves gimnastes. L'entitat badalonina no es resigna a no poder entrenar dins el Poliesportiu Montigalà i manté els entrenaments virtuals des de casa on les esportistes segueixen demostrant el seu talent, potencial i il·lusió per continuar endavant tot i els obstacles que presenta la pandèmia.

També és el cas del Bàsquet Neus que aquest passat cap de setmana va poder tornar als entrenaments a les pistes municipals de Prat de la Riba a Santa Coloma de Gramenet gràcies a la contribució del consistori colomenc. Un dia molt especial de retrobaments pels jugadors de l'entitat de Santa Coloma de Gramenet que van poder tornar a trobar-se després de pràcticament un mes allunyats de la cistella.



IMAGEN

L´Escola Tanit es suma a les activitats esportives extraescolars

El CEBNord contribueix amb la coordinació del monitor esportiu

L'escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet es suma al CEIP Joan Coret i l'Escola Mercè Rodoreda per fomentar l'esport com activitat extraescolar a través del Consell Esportiu del Barcelonès Nord i el seu pla de dinamització a les escoles.

L'escola de Santa Coloma de Gramenet, gràcies al Pla Català de l'Esport, iniciarà una activitat extraescolar de multiesport entre els seus alumnes a partir del 8 de febrer respectant les mesures i restriccions actuals.

L'objectiu es poder garantir l'oportunitat de practicar activitat física entre els seus alumnes més enllà de les hores pròpiament lectives. Com en altres centres, el Consell Esportiu del Barcelonès Nord serà l'encarregat de coordinar l'activitat amb el monitor esportiu encarregat de desenvolupar una activitat plena de diversió, valors i aprenentatges mitjançant l'esport.
 



IMAGEN

"Fer esport millora el rendiment acadèmic"

Us recomanem la conversa a Sau Vassaris, psicòleg esportiu, publicada al Diari de Girona

El Diari de Girona va publicar una interessant entrevista amb Sau Vassaris, psicòleg esportiu, on es defensa que l'esport és un bé essencial per tot allò que és capaç d'oferir a tots aquells que ho practiquen. Segons Sau Vassaris, "la societat va cap a un camí cada cop més sedentari on el benestar sembla que sigui el materialisme i no tenir cura del cos. S'ha d'educar la canalla en l'esport, per crear l'habit".

Durant l'entrevista s'exposen els perills de perpetuar aquesta situació on l'aturada de l'esport és pràcticament total. El risc d'abandonament és cada cop més gran i la salut es veu afectada. "L'OMS recomana que els joves d'entre 5 i 17 anys facin una hora d'esport al dia i que 3 dies a la setmana sigui amb una activitat més alta per reforçar ossos i musculatura".

Us convidem a llegir aquesta interessant entrevista amb la que poder reflexionar i intentar buscar com estimular als nostres joves perquè l'activitat física i l'esport sigui actiu a les seves vides.
 




IMAGEN

La lluita adrianenca es prepara al Port Fòrum

Els lluitadors també responen a les restriccions amb entrenaments exteriors

El Club de Lluita La Mina i el Club de Lluita Sant Adrià segueixen entrenant per mantenir als seus esportistes en forma davant els nous reptes esportius d'aquest pròxim 2021.

L'entitat de Sant Adrià, que no pot disposar de la seva instal·lació habitual a la Zona Esportiva La Mina per desenvolupar els seus entrenaments, ha seguit amb la seva activitat a la zona del Port Fòrum sempre respectant les restriccions actuals de pràctica d'esport a l'aire lliure.

 

Els lluitadors entrenen amb totes les mesures a l´aire lliure per preparar els campionats estatals


Els lluitadors i tècnics han hagut de trobar solucions provisionals per no interrompre la seva preparació pels Campionats d'Espanya d'aquest any que encara no tenen data ni seu oficial. La decisió depén de la Federació Espanyola de Lluita. Ambdues esperen ara poder tornar a l'activitat també amb els més petits.







© Consell Esportiu Barcelonès Nord 2024

Avís Legal   Polítiques de privacitat   Polítiques de privacitat Xarxes Socials